A qr kód leolvasása
Gyors nyomtatás, grafikai tervezés

Kód leolvasás - megnyitás

A QR kódok leolvasása egyszerű és ehhez mindössze néhány alapvető funkcióval kell rendelkeznie telefonunknak.

A QR kódok értelmezéséhez mindenképpen valamilyen kamerával rendelkező eszközre (pl. tablet, okostelefon) van szükség.
Azon felül, hogy a szóban forgó készüléknek működő képes kamerával kell rendelkeznie a telefonra előzőleg le kell töltsünk egy QR kód olvasó alkalmazást, mely a számunka pontok összevisszaságának tűnő négyzetből információt képes kinyerni.
A mobil operációs rendszereket futtató eszközök alkalmazásboltjában számos qr-kód olvasó appot tudunk letölteni, melyek segítségével a kódolvasás azonnal megkezdhető.
Az újabb készülékek kamera funkciója már tartalmazza a kód-leolvasási lehetőséget is.
Attól függően, hogy a QR kódba milyen adatot generáltak, szükségünk lehet valamilyen internet kapcsolatra is, melynek segítségével megnyithatjuk pl. a QR kódban rejlő URL címet.

A kódban az URL mellett lehet szöveg, névjegy adat, földrajzi adatok és sok egyéb információ. A kód, történetéből eredően ugyan nem erre lett kifejlesztve, de a felhasználói találékonyság újabb és újabb funkciók felé ösztökélte a fejlesztőket.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen okostelefon képes QR kód olvasásra, melynek van használható kamerája. Ide tartoznak a régi Symbian és Windows Mobile telefonok épp úgy, mint napjaink Android, iOS, operációs rendszerű készülékei.

A kamera felbontása kódolvasás szempontjából alapvetően mellékes, viszont 2 megapixelnél kisebb felbontású képalkotó rendszer nehezen vagy egyáltalán nem képes olvasni 2 cm-nél kisebb, sűrű kódolású QR kódot. Mivel a kód értelmező alkalmazásoknak szükséges egy bizonyos kontraszt különbség a kódot alkotó pontok és a háttér közt a vaku vagy mobilfény, rossz fényviszonyok esetén hasznos kiegészítő lehet, hogy kellően éles képet kapjunk.

Ha pedig minden technikai feltétel rendelkezésünkre áll, nincs más dolgunk, mint megnyitni a QR kód olvasó alkalmazást, majd a telefon kameráját a leolvasni kívánt kódra irányítani. Ezt követően programja válogatja, hogy szükséges e valamilyen felhasználói interakció, ám rendszerint amint a program felismer egy QR kódot azonnal dekódolásra is kerül a benne tárolt információ. A dekódolás után az alkalmazás megjeleníti a képernyőn az adatokat.

Manapság már minden okostelefon platformra van számos jól használható, ingyenes alkalmazás, melyek némelyike még vonalkódot is tud értelmezni. Így aztán nem is meglepő, hogy egyre szélesebb körben használják ki a kód nyújtotta funkciókat.

Kód leolvasás - megnyitás
Elkészültél? Gyere és nézd meg nyomdánk milyen marketingeszközöket kínál QR kódod számára!
névjegykártya készítés
Névjegy és cégkártya
szórólap készítés
Szórólap, flyer
céges mappa készítés
Mappa - dosszié
boríték nyomtatás
Céges boríték
prospektus, brosúra nyomtatás
Prospektus - brosúra
jegyzettömb készítés
Jegyzettömb
öntapadó matrica, címke nyomtatás
Matrica, címke
utalvány, kupon nyomtatás
Kupon, ajándékutalvány
plakát és display nyomtatás
Plakát, display
könyv nyomtatás
Könyv, katalógus
éttermi nyomtatványok
Étlap - itallap
meghívó nyomtatás
Meghívó, oklevél
falinaptár készítés
Falinaptár
asztalinaptár készítés
Asztali naptár
speditőr naptár készítés
Speditőr naptár
asztali könyöklő naptár készítés
Könyöklő naptár