a MENÜ
A kód jelene és jövője

A QR-kód jelene és jövője

A qr-kód napjainkban betöltött szerepe nyilvánvaló. Úton, útfélen találkozunk valamely formájával, a szimpla fekete kiviteltől a színes, logóval, képpel kombinált változatig.

Az egyszerű, ma már a célközönség számára jól ismert ábrák többnyire névjegyet, linket hordoznak, pedig a kódolható üzenetekkel számos, egyéb marketingkommunikációs lehetőség megvalósítható. A kódok forgalma az „okos” eszközök terjedésével együtt nő, ami egyúttal a hasznosságukat is tovább növeli. Egyszerű kezelhetőségük és praktikus voltuk miatt a felhasználók számára – a technológia okán - könnyű és gyors információhoz-jutást biztosítanak.

Célcsoportunk azonban azt olvassa le, amit kap, így a kódok hatékonysága akkor jelentkezik igazán, ha mérhető profit, üzleti forgalom a leolvasás eredménye. Mindez természetesen azt jelenti, hogy olyan kreatív felhasználási ötletekre van szüksége a közzétevőnek, ami a szokványos felhasználáson túlmutatva vagy cselekvésre ösztönzi a célcsoportot vagy tudatosan irányítja a leendő vásárlók figyelmét.

A QRSTAT marketing-rendszere ezen célt szolgálva jött létre, lehetőséget adva a regisztráltaknak arra, hogy a mérési eredményeik felhasználásával eredményesebb kampányokat építhessenek a kódra vonatkoztatva, illetve kihasználhassák a kód egyéb funkcióit.
Ha megfigyeljük, egyre gyakoribb, hogy a kódok microsite-okra mutatnak, vagy csupán olyan termékoldalra, ami azonnal fókuszálja a leolvasó figyelmét az őt érdeklő probléma megoldására. Az üzleti célkitűzések eléréséhez érdemes tehát a trendhez igazodni, noha fontos figyelemmel kísérnünk az innovatív irányokat, melyekhez igazodva cégünk stabilitása nem inoghat meg.

A QRSTAT.hu kínálta analitikai rendszer sem „újkeletű”, külföldi website-ok már régóta kínálnak hasonló szolgáltatást – bár kétségtelen, hogy ezek díjszabása jócskán eltér az itthonitól.
A qr-kód jövőbeni szerepe rövidtávon nem is kérdéses, hiszen mondhatni fénykorát éli a felhasználása. Ha nem is ebben a mai formájában, de valamiképpen biztosan még sokáig megmarad, hiszen a gyors tartalomelérés – különösen a felgyorsult fogyasztói társadalomban – általános igény, melyhez igazodni éppúgy trend-követő mint a marketingünket megújító innováció.

A QR-kód jelene és jövője

Qr-kód készítés - mobilkód generátor. QR-kód generálás gyorsan és egyszerűen!

Üzemeltető: Server Line Kft. - © Minden jog fenntartva!