a MENÜ
A qr kód célcsoportja

Ki a QR kód célcsoportja?

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy mindenki, akinek netböngészővel ellátott mobiltelefonja van.

A fentiek tulajdonképpen igazak, nem árt azonban optimista vállalkozói fundamentumunkat tovább csiszolni.
Mint a hagyományos marketing-gyakorlatban, a qr-kód marketingben is érvényesíteni szükséges a célcsoport-szegmentálás műveletét. Természetesen, általános jellegű kampányok esetében – ahol pl. csak egy fődomain vagy névjegykártya funkció játszik főszerepet – az egységesítés nem kikerülhető. Itt nyilván számolhatunk némi holtszórással is, ám ettől még a kódunk sikeres lehet. Elfogadható tehát a kód létjogosultsága az általános használat kapcsán is, hiszen a nagy számok törvénye nem véletlenül került anno megfogalmazásra.

A jól mérhető és prosperáló kampányok felépítése marketing-szemléletű gondolkodást és kreatív hozzáállást nem nélkülözhet. Az sem mindegy például, hogy a kódot hová helyezzük el, igazodva a feltételezett fogyasztói szokásokhoz. A kódban hordozott üzenet természetesen szintén a legpontosabban kell, hogy az érdeklődési körből kikerülőket találja célba.

Ajánlatainkra sokan és sokféleképpen reagálnak majd. Korcsoport, nem, jövedelem, érdeklődés, szezon… megannyi tényezőn múlik, hogy mihez kell igazodni a tervezés során.
Nem árt tudnunk azt is, hogy termékeinket, szolgáltatásunkat ki veheti igénybe és annak a célcsoportnak általánosságban milyen mobileszköze van. Az okostelefonok esetében ugyanis többféle böngésző, képernyőfelbontás, operációs rendszer… határozza meg a megjelenítést és ebből kifolyólag üzenetünk sikerét.

A célcsoport meghatározása viszonylag egyszerűnek tűnik, már csak azt kell elérni, hogy a legpontosabb információt gyűjtsük be arról, milyen platformon lehetséges a kívánt eredményt elérni. Ehhez statisztikai adat és mérési eredmény szükséges. Próbáld ki rendszerünket és többet fogsz tudni látogatóidról, célcsoportod általános szokásairól.

Ki a QR kód célcsoportja?

Qr-kód készítés - mobilkód generátor. QR-kód generálás gyorsan és egyszerűen!

Üzemeltető: Server Line Kft. - © Minden jog fenntartva!