a MENÜ
A qr kód legjobb helye

Hová és hová ne?

Íme, egy fontos és átgondolandó szempont, mert az elhelyezésből adódó leolvasási hiba sutba veti az egész, kódra épülő kampányba fektetett munkánkat.

Talán a legfontosabb szempont a kód környezete. Ez ugyanis nagyban befolyásolja majd a sikeres leolvasást. A hordozó anyag képlékenysége, a rá ható környezeti, mechanikai és optikai igénybevétel számításba kell kerüljön a tervezés során.

A hagyományos nyomtatványok esetén fel kell ismernünk, hogyan használja azt célcsoportunk. Gyűri, hajtja, lapozza – mindemelett a kód a megjelenítő oldal mely pontján foglaljon helyet.
Névjegykártya készítés esetében például nem árt a fóliabevonat, mert a minőségileg és esztétikailag előnyösebb megjelenés mellett mechanikai védelmet is szolgál.

Amennyiben plakátra tervezünk, vegyük figyelembe, hogy az emberek valószínűleg menet közben fogják a kódot leolvasni, így alapelv, hogy a kód megfelelő méretű legyen és a háttérből kiemelkedő kontraszttal jelenjen meg. Ezt a megfelelő technikai előkészítés is segíti. Nem érdemes tehát olyan plakáton elhelyezni qr-kódunkat, mely a fentiek hiányában alkalmatlan a scannelésre.

Textil alapú és molinó jellegű megjelenítéseknél a gyűrődés, lengés okozhat problémát. Ezt kompenzálhatja némiképp a méret, ám a biztos tartás és a hordozófelület merevsége segíti igazán a kódot szerepe betöltésekor.

Fontos persze, hogy az elhelyezés is a célcsoporthoz alkalmazkodó legyen, azaz a siker teljes összhangot kíván. A számos hordozó felület nagyszerű lehetőség a „qr-marketingeseknek” és szakmai kihívás a grafikai előkészítőknek. Ha minden rész passzol, akkor az eredménnyel is elégedettek lehetünk.

Hová és hová ne tegyük

Qr-kód készítés - mobilkód generátor. QR-kód generálás gyorsan és egyszerűen!

Üzemeltető: Server Line Kft. - © Minden jog fenntartva!